Het plannetje van Sven Nys om beter te doen dan zoon Thibau: "Misschien kan ik zo mijn record nog in stand houden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Het plannetje van Sven Nys om beter te doen dan zoon Thibau: "Misschien kan ik zo mijn record nog in stand houden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys is aan een sterk seizoen bezig bij de tweedejaars nieuwelingen en dat is natuurlijk vader Sven ook niet ontgaan. In 'DNA Nys' legde hij het plannetje uit om zijn record bij de nieuwelingen te behouden.

"Voor Thibau is het de start van het tweede deel van het seizoen", vertelde Nys voor de start van de cross in Loenhout op 28 december. "Hij wil altijd rust inbouwen voor de kerstperiode. Dat wil hij zelf zeer graag, het zijn dan ook examens. Hij vindt dat een goed moment om de competitie achter hem te laten."

Nys werd vorige week zaterdag nog voor de tweede keer op rij Belgisch kampioen. "Hij heeft al 12 keer gewonnen, 17 keer uitgereden en 2x moeten opgeven door materiaalpech", spreekt Nys natuurlijk wel over eind december. "Een mooie reeks, hij is nog niet van het podium gevallen. Dat is heel knap en dat had ik niet verwacht. Hij is bij de beteren van zijn lichting op dit moment."

Skiën met Thibau

En dan is er nog het duel tussen vader en zoon. "Ik heb bij de tweedejaars nieuwelingen 18 keer gewonnen. Thibau maakt er een spelletje van om een beter resultaat neer te zetten dan ik. We plagen elkaar daar wel wat mee. Maar ik ga proberen om met hem een week te gaan skiën na de kampioenschappen. Misschien kan ik zo mijn record nog in stand houden", grapt Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties