Mathieu van der Poel legt uit waar het misliep in de materiaalzone en waarom hij moest teruglopen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Mathieu van der Poel legt uit waar het misliep in de materiaalzone en waarom hij moest teruglopen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond opnieuw geen maat op Mathieu van der Poel in Nommay, zijn 25e zege van het seizoen al. Toch was er een vreemd moment toen de Nederlander moest teruglopen in de materiaalzone.

"Dit is een klassement dat ik nog niet gewonnen had. Het is ook het meest prestigieuze, dus ik ben wel blij", aldus Mathieu van der Poel bij Play Sports. "Maar de belangrijkste cross komt er natuurlijk nog aan. Dat is iets waar ik enorm naar uitkijk."

In de eerste ronde was er toch een opvallend moment. De Nederlander moest in de materiaalpost teruglopen. "Omdat ik WB-leider ben, mocht ik als eerste kiezen waar mijn materiaalpost was. Ik wou de tweede post achteraan. Maar om één of andere reden stonden ze daar niet. Ik reed binnen en wilde tot vanachter rijden, maar ineens begonnen ze te roepen. Blijkbaar stonden ze ergens in het midden", aldus van der Poel.

Grootvader Raymond Poulidor zag kleinzoon Mathieu naar de zege fietsen. "Altijd leuk als hij er is. Vroeger kwam hij altijd met de kerstperiode onze kant uit. Maar de afstand en ouderdom beginnen hun tol te eisen. Maar dat maakt het wel speciaal als hij er is", besloot van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties