Bondscoach Sven Vanthourenhout laat één opvallende naam thuis voor WK in Valkenburg

Redactie
| 57 reacties
Bondscoach Sven Vanthourenhout laat één opvallende naam thuis voor WK in Valkenburg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verrassing in de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout. De West-Vlaming laat één grote naam thuis voor het WK in Valkenburg. Kevin Pauwels zal er niét bij zijn binnen twee weken.

Drie namen leken voor vandaag al zeker van hun ticket voor het WK. Wereldkampioen Wout Van Aert, Toon Aerts en Laurens Sweeck stonden een trapje boven de rest. Maar voor de overige vier plaatsen waren er nog heel wat kandidaten.

Uiteindelijk koos bondscoach Sven Vanthourenhout voor Daan Soete, Quinten Hermans (Telenet-Fidea), Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) en Tim Merlier (Crelan-Charles).

Geen Pauwels

Kevin Pauwels is er dus voor het eerst sinds lang niet bij op het WK. De crosser van Marlux-Bingoal is aan een moeilijk seizoen bezig en sukkelt met zijn rug. Hij eindigde dit seizoen nog nooit op het podium. Vorig jaar werd Pauwels nog derde op het WK in Bieles, na Wout Van Aert en Mathieu van der Poel.

De selectie: Wout Van Aert, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Daan Soete, Quinten Hermans, Michael Vanthourenhout en Tim Merlier

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties