Debat van de week: Bent u het eens met de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 60 reacties
Debat van de week: Bent u het eens met de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden is altijd voer voor discussie. Ook dit jaar weer. Bondscoach Sven Vanthourenhout liet onder meer Jens Adams en Kevin Pauwels thuis. Wij houden er ons debat van de week over.

Drie namen waren eigenlijk al 100% zeker van een ticket voor Valkenburg. Uittredend wereldkampioen Wout Van Aert is een certitude, terwijl ook Toon Aerts en Laurens Sweeck bijna altijd klanten voor de top vijf zijn. Vier plaatsen waren nog over en daarvoor kwamen een zestal namen in aanmerking.

Uiteindelijk mogen Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans, Daan Soete en Tim Merlier mee naar het WK. Geen plek dus voor Jens Adams en Kevin Pauwels. Vooral de afwezigheid van die laatste was een verrassing. Pauwels pakte vorig jaar nog brons en was er al sinds 2001 - in de jeugdcategorieën - altijd bij op het wereldkampioenschap.

Dit jaar niet dus. Vanthourenhout was niet onder de indruk van de prestaties van Pauwels, die dit seizoen nog niet op het podium eindigde. De bondscoach kijkt naar de prestaties van dit seizoen. Niet naar het palmares dat de crosser van Marlux-Bingoal al bij elkaar heeft gereden. Een logische selectie volgens u? Stem gerust mee in onze poll onder het artikel.

Kan u leven met de WK-selectie van Sven Vanthourenhout

18%
76%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties