Van Aert ziet WK-parcours zitten: "Ik was geschrokken, maar dit ligt me wel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 39 reacties
Van Aert ziet WK-parcours zitten: "Ik was geschrokken, maar dit ligt me wel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft samen met de rest van de Belgische ploeg het WK-parcours in Valkenburg verkend. De uittredende wereldkampioen is tevreden.

"Het lijkt wel een Zwitsers parcours. Het is heel zwaar, zowel technisch als fysiek. Er zitten veel lange hellende stroken bergop in en veel zware stroken in het gras", aldus Van Aert bij Sporza.

"Door de schuine kanten is Valkenburg natuurlijk altijd een technische cross geweest, maar nu is de grond ook nog eens vettig door de vele regen en dat maakt het extra speciaal. Het wordt één van de lastigste WK's die ik al gereden heb."

Het is rechttoe rechtaan op de power

-Wout Van Aert

"Ik was wel geschrokken van de aanpassingen aan het parcours. Ik vind het heel mooi nu. Vroeger zaten er veel explosieve stukken in het parcours, veel bochtjes. Nu is het meer rechttoe rechtaan en op de power. Dat ligt me goed denk ik."

Hij weet waar de sleutel ligt. "Die strook richting de aankomst wordt bepalend. Het is een zware inspanning want je moet klimmen tot aan de finish. Je moet twee of drie minuten over je limiet gaan. Zoiets kennen we alleen in Namen of op de Koppenberg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties