De 'speciale' training die Wout van Aert zondag een derde regenboogtrui op rij moet opleveren

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 37 reacties
De 'speciale' training die Wout van Aert zondag een derde regenboogtrui op rij moet opleveren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert laat werkelijk niks aan het toeval over met het oog op het wereldkampioenschap van aanstaande zondag in Valkenburg. De grote uitdager van Mathieu van der Poel gaf op training nog eens flink van jetje met een speciale trainingsvorm.

"Tijdens onze laatste bostraining in Langdorp, hebben zowel de ploegmaats Tim Merlier, Stan Godrie als ikzelf het anaëroob systeem getraind. Concreet betekent dit vijftien sprints rijden, verdeeld over reeksen van vijf. Een eerste reeks van twintig seconden, een tweede van vijftien seconden en tot slot nog eens vijf sprints van tien seconden. Met tussen elke spurt drie, vier minuten rustig door het bos fietsen, zodat je helemaal uitgerust aan de volgende inspanning begint", vertelt Van Aert in zijn HLN-column.

Stikkapot

"Op die manier spreek je telkens je maximale vermogen aan. Voor mij een ideale oefening een paar dagen voor het WK omdat dit sowieso ook zondag van pas zal komen, maar tezelfdertijd zit je na deze anderhalf uur durende training toch niet stikkapot. Achteraf heb ik wel stiekem mijn wattagemeter geïnspecteerd en vastgesteld dat mijn conditie op dit moment zeker zo goed is als die van het WK van twee jaar geleden in Heusden-Zolder en stukken beter dan die van vorig jaar in Luxemburg." Benieuwd of het allemaal zal volstaan om die straffe Nederlander te vloeren...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties