Ex-wereldkampioen Richard Groenendaal: "Ik voel soms medelijden met Wout Van Aert"

Redactie
| 18 reacties
Ex-wereldkampioen Richard Groenendaal: "Ik voel soms medelijden met Wout Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook voormalig wereldkampioen Richard Groenendaal wikt en weegt de kansen van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert in Valkenburg. "Conditioneel staan die twee op gelijke voet", klinkt het.

"Ik geef Van der Poel 55 procent kans op de titel, Van Aert 45", vertelt Groenendaal. "Met andere woorden, ik verwacht een zeer boeiende strijd. Als alles normaal verloopt, moet Mathieu het laken naar zich toe kunnen trekken. Maar bij het minste foutje, of wanneer Mathieu net dat tikkeltje minder is, kan het zomaar kantelen. Vergeet alsjeblief niet dat Van Aert een toptalent is, hé! Conditioneel staan die twee quasi op gelijke voet."

Groenendaal heeft wel een boontje voor Van Aert. "En ook technisch is de Kempenaar steengoed. Als crossfan en ex-topper voel ik soms medelijden met Wout. Hij is zó goed, en toch wordt hij dikwijls als een schoolkind naar huis gestuurd. Van der Poel is net iets sneller in het uitvoeren van zijn technische vaardigheden. Hij gaat een secondje rapper door de bocht, springt net iets vlotter over de balkjes, stapt een fractie van een seconde sneller op en af de fiets."

Details

Dat geeft van der Poel volgens Groenendaal meer kans op winst. "Die details zorgen voor het minieme verschil. Gezien hoe de twee in Hoogerheide elkaar waard waren? Dat was niet gespeeld. Minpunt voor Van der Poel: hij kan alleen maar verliezen. Iedereen ziet hem al als wereldkampioen, terwijl van Van Aert alleen maar verwacht wordt dat hij het zijn concurrent zo moeilijk mogelijk maakt", besluit hij in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties