Eén ding is duidelijk voor Van Aert na nieuwe wereldtitel: "Deze sport is veel te mooi om afscheid van te nemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 20 reacties
Eén ding is duidelijk voor Van Aert na nieuwe wereldtitel: "Deze sport is veel te mooi om afscheid van te nemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde wereldtitel van Wout Van Aert was misschien wel de meest indrukwekkende. Van Aert zette nummers twee en drie Michael Vanthourenhout en Mathieu van der Poel op ruimte afstand en had één van de beste koersdagen uit zijn leven.

Het veldritseizoen loopt op zijn einde. Binnen enkele weken zal Wout Van Aert voor het eerst een klassiek voorjaar op de weg afwerken. Na zijn drie op een rij in Valkenburg kon hij nog niet zo veel kwijt over zijn planning van volgend seizoen in de cyclocross.

Leerproces komende maanden

"Ik weet nog niet hoe die planning er zal utizien", aldus Van Aert "Ik wilde eerst bekijken hoe het klassieke seizoen zal verlopen. Ik wil dat zonder druk doen en beschouw die eerste keer dan ook als een leerproces. Daarna zal ik bekijken hoe ik het veldrijden de komende seizoenen kan invullen."

Al wilde hij ook wel duidelijk bevestigen dat dit niét het einde is van zijn veldritcarrière. "Dit is natuurlijk geen afscheid van de veldritsport. Deze sport is veel te mooi om afscheid van te nemen. We zullen zien hoe volgend seizoen loopt. Maar natuurlijk zal ik niet elk jaar zo'n planning kunnen volgen", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties