Niels Albert: "Natuurlijk insinueert Adrie van der Poel het gebruik van verboden middelen"

Redactie
| 26 reacties
Niels Albert: "Natuurlijk insinueert Adrie van der Poel het gebruik van verboden middelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De uitspraken van Adrie van der Poel over Wout Van Aert tijdens het WK in Valkenburg zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij ploegleider Niels Albert.

"Adriee, toch. Ik vraag me echt af waarom hij het absoluut nodig vond om Wout van Aert in een slecht daglicht te zetten tijdens zijn rush naar zijn derde wereldtitel", opent Albert zijn column in HLN. "Zo snel twee minuten wegfietsen, is niet normaal. Wout ademt niet", moest hij zo nodig de boel opstoken. Natuurlijk insinueert hij daarmee het gebruik van verboden middelen. En dan verwijst hij ook nog eens naar Bredene. Begrijpe wie kan."

Albert weet dat Mathieu een slechte dag had. "Wat ik vooral niet begrijp, is dat Adrie op dat moment van de koers de situatie nog steeds niet juist kon inschatten. Namelijk dat Van Aert een hele goede dag had, terwijl het bij Van der Poel helemaal niet liep zoals gewenst. Anders moet Mathieu toch nooit duelleren met Michael Vanthourenhout en Toon Aerts voor zilver?"

'Onrust stoken'

"Jammer dat vader Van der Poel op die manier onrust wil stoken. Ik zou nu ook kunnen praten over prestaties van bepaalde renners in de jaren tachtig. Hoe rap ze toen reden. Maar ik wil me daar niet toe verlagen."

Over de reactie van Mathieu van der Poel was Albert wel vol lof. "Ach, hij zou beter eens luisteren naar de reactie van Mathieu zelf. Klasse, hoe die zijn nederlaag van zondag kon plaatsen. Mathieu gaf graag toe dat hij zijn dagje niet had. Net zoals Wout beklemtoonde dat Mathieu van der Poel de man van het seizoen blijft. Mooi toch, dat wederzijds respect", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties