"Wout heeft het WK aangepakt als een goede tennisspeler"

Redactie
| 420 reacties
"Wout heeft het WK aangepakt als een goede tennisspeler"
Foto: © photonews

Dat Wout Van Aert zondag zijn derde regenboogtrui op rij won, had ook veel met het mentale aspect te maken. Dit was volgens mental coach Rudy Heylen dan ook het 'mentale WK'.

Van Aert toonde zijn mentale weerbaarheid in Valkenburg. "Ik ben onder de indruk", zegt Heylne. "Na zijn kleine valpartij zei hij dat het een halve ronde had geduurd voor hij zijn goede ritme terugvond. Terwijl hij in een wedstrijd zat waarvan op voorhand werd gezegd dat het een tweestrijd tussen Van Aert en van der Poel zou worden. Als je daarvan kunt loskomen dan ga je meer dan een uur door op eigen mentale kracht."

Teller op nul

Heylen trekt de vergelijking door met een andere sport. "Wout heeft het WK aangepakt als een goede tennisspeler, die mentaal sterk is, en die na elke gespeelde rally voor zichzelf het scorebord weer afveegt. Bij het WK heeft Wout de teller van het seizoen op nul gezet. Dan krijg je maar één kans. Dat is de kans die hij bij zichzelf moest zoeken. In zijn eigen mogelijkheden, kracht, techniek, fysiek", klinkt het in HLN.

Toch was het de rest van het seizoen iets minder. "Op een bepaald moment hebben Wout en Niels Albert de keuze gemaakt om top te zijn op het Belgische en het wereldkampioenschap. Dat moest de kroon op het werk worden."

"In een maand kon er nog heel wat fijn afgesteld worden. Het BK was al een goede voorbereiding, daar wilde hij fris zijn. Maar de grote frisheid moest op het WK komen. Ook dat is hem gelukt", besluit Heylen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties