Sweeck profiteert optimaal van afwezigheid twee titanen en wil nog meer: "Ik ga mij overal smijten"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7373 reacties
Sweeck profiteert optimaal van afwezigheid twee titanen en wil nog meer: "Ik ga mij overal smijten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mooie triomf voor Laurens Sweeck in Maldegem. De 24-jarige crosser van ERA-Circus wist dat hij in de Parkcross optimaal kon profiteren van de afwezigheid van de grote kanonnen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dat noemen ze dan jouw kansen met beide 'pollekes' grijpen.

Voor Sweeck is het een deugddoende zege na een echt pech-WK die 'maar' een achtste plaats opleverde. "Dit was een heel andere omloop dan in Valkenburg, deze ligt me een stuk beter. Ik heb mij lang afzijdig gehouden en vervolgens heb ik Toon Aerts op het goeie moment afgeschud. De anderen vielen wat stil en zo kreeg ik 10 seconden cadeau."

Het pleit was meteen beslecht: "In de laatste rondjes kon ik mijn eigen tempo kiezen. Ik bleef gas geven, maar met minder risico want het lag hier en daar behoorlijk glad. Zo kon ik toch een beetje een ereronde afhaspelen, al wist ik dat ze achter mij nog hard zouden gaan voor de podiumplaatsen."

Onze 24-jarige landgenoot beseft dat de kansen op winst schaars zijn: "Dit zijn de momenten die je moet pakken. Ik blij dat ik het heb kunnen waarmaken. Er volgen nu nog een paar mooie wedstrijden en ik heb nog iets te verdedigen in de klassementen. Ik ben dan ook van plan om mij overal te smijten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties