Ex-wereldkampioen veldrijden bij de beloften na het seizoen meteen onder het mes: "Ik begon aan mezelf te twijfelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 372 reacties
Ex-wereldkampioen veldrijden bij de beloften na het seizoen meteen onder het mes: "Ik begon aan mezelf te twijfelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Joris Nieuwenhuis was de zilveren medaille op het WK in Valkenburg een opkikker na een erg moeilijk seizoen. Nieuwenhuis kon mede door een blessure zijn volledige potentieel niet tonen en wordt direct na het seizoen geopereerd aan zijn liesslagader.

De wereldkampioen veldrijden bij de beloften van vorig jaar kampt al een tijdje met last aan die lies. "Ik maak sowieso mijn seizoen af", vertelt Nieuwenhuis. "Het is niet iets waarmee je niet kan koersen. Maar als je daar nog jaren mee doorgaat, dan wordt het wel erger. Maar ik kan er wel nog mee rijden. Ik word zo snel mogelijk na mijn laatste wedstrijd geopereerd."

Twijfels

"Vooral in het begin was het moeilijk voor mij. Ik wist niet waar het aan lag en dan begin je aan jezelf te twijfelen. Eigenlijk was het fijn dat ik door de ploeg enorm goed werd geholpen. Toen de oorzaak gevonden werd, was het ook lastig om daar mentaal mee om te gaan. Je moet gewoon accepteren dat het er is. Dat heb ik gedaan."

"Ik heb ook de manier gevonden waardoor ik het best ermee kan rijden: door op sommige stukken gas terug te nemen. Dat kon op het parcours in Valkenburg best goed. Enkele weken geleden was het in Nommay power tot op het einde. Dat lag me dan weer minder goed."

"Op de weg kom je daar minder snel achter"

Ook Laurens Ten Dam en Annemiek van Vleuten kampten al met soortgelijke blessures. "Bij mij zijn ze er heel snel achter gekomen. Op de weg kom je daar minder snel achter. Enkel in het tijdrijden omdat je dan net als in de cross van in het begin heel veel kracht moet zetten."

"Het voordeel is dus dat ze er erg snel bij waren. Als ik hier nog jaren mee doorga, wordt het verkalkt of slipt het dicht. Ik hoop dat ik daarna opnieuw mijn oude niveau kan halen", besluit Nieuwenhuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties