"Als Mathieu een schema moet volgen, wordt hij knettergek"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10635 reacties
"Als Mathieu een schema moet volgen, wordt hij knettergek"
Foto: © photonews

Het werd niet het seizoenseinde waar Mathieu Van der Poel op gehoopt had. Hij greep voor de derde keer op rij naast de wereldtitel en zakte volledig door het ijs. Moet er wat veranderen?

"Vorig jaar had Mathieu het er erg moeilijk mee", aldus vader Adrie Van der Poel in Het Laatste Nieuws. "Dat was iets heel speciaals. Ik zeg, en daar blijf ik bij, dat hij daar veruit de beste was. Als je dat ook voelt, en je hebt de ongemakken die hij gehad heeft, dan doet dat zeer. Maar ik heb hem daar nooit horen over praten dit seizoen."

Van Aert werkt met een mental coach, Van der Poel niet. "Dat heeft geen zin voor Mathieu. Dan wordt hij doodongelukkig. Dan kan hij niet meer doen wat hij graag doet. Dat is dan misschien de keerzijde van de medaille. Ik zie daar nog niet heel snel verandering in komen."

Zelfs al zeg je dat hij met een schema een koers zeker gaat winnen, dan nog zal hij het niet volgen

-Adrie Van der Poel

"Mathieu zit in een goede, vertrouwde omgeving. Christoph Roodhooft, ikzelf, één of twee masseurs, zowel bij ons thuis als van de ploeg. Als je ziet wat hij de laatste zes, zeven jaar gewonnen heeft, met die mensen, dan zegt dat toch genoeg."

"Je ziet dat hij in die entourage heel gelukkig is. Als hij gaat trainen en hij heeft geen zin, wat zelden gebeurt, dan komt hij naar huis. En als het mooi weer is, rijdt hij wat langer. Als hij een schema moet volgen, wordt hij knettergek. Ook als je hem met honderd procent zekerheid gaat vertellen dat hij met een schema die en die koers zal winnen, dan nog zal hij dat schema niet volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties