Eerlijke Wout Van Aert na Lille: "Dat was niet realistisch vandaag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10937 reacties
Eerlijke Wout Van Aert na Lille: "Dat was niet realistisch vandaag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was dan wel de thuiscross van Wout Van Aert, maar meer dan een 8e plek zat er niet in voor de wereldkampioen in Lille. Niet onlogisch volgens Van Aert, die er enkele dagen Spanje had opzitten.

Wout Van Aert had vooraf al gezegd dat hij niet te veel verwachtte van Lille. "Het is inderdaad uitgekomen", bevestigde Van Aert na afloop bij Sporza. "Je hoopt altijd de benen te hebben die je anders hebt, maar dat was niet realistisch vandaag. Ik heb geprobeerd om er van te genieten, maar het deed iets te veel pijn om echt leuk te zijn."

'Geen kracht'

"In het begin zat ik er nog een beetje tussen, maar ik had niet de kracht om voor mijn positie te vechten", vervolgde de wereldkampioen. "Ik heb mijn best gedaan, maar meer was het niet."

Ploegleider Niels Albert vertelde al dat het zondag in Hoogstraten beter zal gaan. "De logica is inderdaad dat het morgen iets beter gaat. Ik heb vandaag afgezien, maar ik verwacht niet dat ik morgen meteen voor de overwinning meedoe. Het is natuurlijk wel de bedoeling om met een beter resultaat dan vandaag het seizoen af te sluiten", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties