Mathieu van der Poel eenvoudig naar zijn 27e van het seizoen, maar... "Hier winnen zet niets recht na vorige week"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12214 reacties
Mathieu van der Poel eenvoudig naar zijn 27e van het seizoen, maar...  "Hier winnen zet niets recht na vorige week"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel reed in Lille vlot naar zijn 27e zege van het seizoen. Van bij de start had de Nederlander de koppositie beet en die gaf hij niet meer uit handen.

"Het was een parcours zoals ik het graag heb: redelijk snel en technisch. Dat heb ik wel graag", vertelde van der Poel na afloop bij Sporza. "Of ik hier met een soort van revanche reed? Dat is veel gezegd. Hier winnen zet niets recht na vorige week. Ik probeer mijn goede conditie gewoon verder te zetten en er een mooie einde van het seizoen van te maken door zo veel mogelijk te winnen."

Niets forceren

Van der Poel moest afgelopen woensdag door ziekte passen voor Maldegem. Vandaag stond hij er opnieuw. "Ik was niet super ziek, hoor. Ik voelde mezelf niet 100% en dan wilde ik mezelf niet forceren. Ik had mentaal misschien wel wat rust nodig na het WK. Maar ik ben er terug bij en het deed wel deugd vandaag."

Na het veldritseizoen wacht nog een seizoen op de mountanibke. Is de Nederlander daar klaar voor? "Zondag was een domper. Ik had graag gewonnen, maar voor de rest heb ik een topseizoen gehad. Fysiek en mentaal voel ik me klaar om nog enkele topweken tegemoet te gaan", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties