Mathieu van der Poel heeft revanche na verloren WK beet met glansprestatie in thuishaven van Wout Van Aert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15715 reacties
Mathieu van der Poel heeft revanche na verloren WK beet met glansprestatie in thuishaven van Wout Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft de ontgoocheling van het WK doorgespoeld met een zege op het terrein van Wout Van Aert. De Nederlander liet er geen gras over groeien in Lille en pakte uit met een nieuwe demonstratie.

Na zijn ontgoocheling op het wereldkampioenschap van afgelopen zondag in Valkenburg, was Mathieu van der Poel gebrand op een sterke prestatie. Het werd al snel duidelijk dat de Nederlander zijn zinnen had gezet op de overwinning. Van der Poel ging er als een speer vandoor en na een foutje van Toon Aerts had de Europese kampioen meteen een voorsprong te pakken.

Spannende strijd voor tweede plek

Wereldkampioen Wout Van Aert had zijn start wel gemist en moest achtervolgen. Het werd al snel duidelijk dat we een nieuwe demonstratie van de Nederlander kregen. De strijd om de tweede plek was wél spannend. Michael Vanthourenhout viel weg door materiaalpech, maar achter van der Poel ging het duo Merlier-Sweeck in de achtervolging.

Merlier liet Sweeck achter, maar net als zijn kopman Van Aert kwam Merlier ten val en zag hij Sweeck terugkeren. Een sprint zou beslissen over de tweede plek. Sweeck begon op kop, maar Merlier ging er op het einde nog vlotjes over. Kevin Pauwels viel net naast het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties