Nummers twee en drie Tim Merlier en Laurens Sweeck doen hun verhaal na afloop van Krawatencross

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2640 reacties
Nummers twee en drie Tim Merlier en Laurens Sweeck doen hun verhaal na afloop van Krawatencross
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel soleerde naar zijn 27e zege van het seizoen in Lille. De strijd om de tweede plek was wel spannend. Tim Merlier haalde het in de laatste rechte lijn uiteindelijk van Laurens Sweeck.

Een knappe tweede plek dus voor de ploegmaat van Wout Van Aert. "Het is mijn tweede podium op een week tijd, dus dat doet wel deugd", aldus Merlier bij Sporza. "Laurens probeerde mij nog los te rijden in de laatste bochten. Ik zat op de limiet in het wiel. Gelukkig kon ik er nog voorbij. Ik weet dat Laurens nochtans vrij snel is."

Merlier hoopt het seizoen in schoonheid af te sluiten. Al weet hij dat een zege moeilijk wordt. "Mathieu rijdt daarvoor net iets te rap. Als ik nog een podiumplek kan strikken, dat zou heel erg mooi zijn", klinkt het.

'Niet met Tim naar de meet'

Nummer drie Sweeck begon de sprint op kop, maar wist dat het moeilijk werd. "Ik voelde me niet de sterkste, maar ik weet dat ik niet met Tim naar de meet kon. Ik probeerde hem nog af te schudden, maar dat lukte niet meer. Het was een lange sprint en hij kwam er nog redelijk gemakkelijk over.

"De conditie is er nog steeds, al voelde ik me niet heel erg fris. Ik was een hele wedstrijd aan het vechten, maar het belangrijkste is dat ik op het podium sta", besluit Sweeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties