Veldrijden

Eli Iserbyt schittert meteen in regenboogtrui: "Bezig aan mijn beste seizoen en wil dat in schoonheid afsluiten"

Eli Iserbyt schittert meteen in regenboogtrui: "Bezig aan mijn beste seizoen en wil dat in schoonheid afsluiten"

Net als Mathieu van der Poel en Sanne Cant mag ook Eli Iserbyt terugblikken op een prachtig veldritweekend. De 20-jarige wereldkampioen bij de beloften scoorde in Lille en Hoogstraten twee op twee en gaf zo zijn regenboogtrui nog wat extra glans.

De West-Vlaming koos er bewust voor om bij de beloften te starten, op die manier kon hij zijn kersverse kampioenentrui nog een keertje showen: "Ik vond het te jammer dat Lille al mijn laatste wedstrijd in de regenboogtrui zou zijn. Ik ben bezig aan mijn beste seizoen en wil dat graag op een mooie manier afsluiten. Nog één zege extra en ik doe beter dan mijn twaalf zeges als eerstejaarsbelofte", klinkt het op de website van Marlux-Bingoal.

Opvallend: Eli Iserbyt en co moesten bij de beloften hun start nog eens overdoen na een vreemde valse aftrap van de cross in Hoogstraten. Onze jonge Belg had zo zijn bedenkingen: "Ik vond het een rare situatie. Bij de eerste start heeft er iemand op een fluitje geblazen. Iedereen schoot uit de startblokken, ook al stonden de lichten nog op rood. Ik snap niet dat het nemen van de beslissing om te herstarten zo veel tijd in beslag nam. Maar bon, ik win hier en dat is wat telt."

Reacties 0 reacties

Tags : Eli Iserbyt

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.