Wout van Aert onthult met welke ambitie hij straks zijn kans waagt in de Omloop Het Nieuwsblad

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9939 reacties
Wout van Aert onthult met welke ambitie hij straks zijn kans waagt in de Omloop Het Nieuwsblad
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Einde veldritseizoen, begin wegseizoen voor Wout van Aert. Gisteren zwaaide hij in Hoogstraten de crossfans uit, zijn volgende grote doel is nu de Omloop Het Nieuwsblad. En ja, die komt er al héél snel aan. Binnen 12 dagen is het al van dat.

Hoe gaat de wereldkampioen in het veld zich in amper 12 dagen klaarstomen voor het wegseizoen? "Het leek misschien een beetje zo, maar mijn conditie is natuurlijk niet nul op dit moment. Ik heb het afgelopen weekend lastig gehad omdat ik gewoon vijf dagen niks gedaan had, maar met goed te trainen, verwacht ik in de komende week wel snel opnieuw betere benen te vinden."

Mooie koers

Van Aert beseft echter dat hij voor een lastige opdracht staat: "12 dagen zullen veel te weinig zijn, daar ben ik zeker van. Ik wil echter starten in de Omloop omdat het een heel mooie koers is en omdat ik denk dat ik veel kan leren. Ik zal ook in functie van de ploeg rijden, Sean De Bie is op dit moment goed in vorm en ook alle andere jongens zijn goed aan het seizoen begonnen. De Omloop zal de start zijn voor wat komen moet in het voorjaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties