Veldrijden

Mathieu van der Poel kan zondag 'op één van de mooiste omlopen' de magische grens bereiken: "Ik ga er in ieder geval vol voor"

Mathieu van der Poel kan zondag 'op één van de mooiste omlopen' de magische grens bereiken: "Ik ga er in ieder geval vol voor"

Indien Mathieu van der Poel zaterdag in Middelkerke wint, kan hij zondag in Hulst een huzarenstukje realiseren door 30 overwinningen op één seizoen te boeken. De crosser van Corendon-Circus kijkt al uit naar het rondje in Hulst, dat toe is aan zijn tweede editie.

"Vorig jaar was er ook veel interesse, ook vanuit de renners zelf", vertelt Mathieu van der Poel. "Het was vorig jaar de eerste editie en heel veel renners - waaronder ik - waren heel positief. Het is een heel mooie omloop, één van de mooiste als toeschouwer om naartoe te komen. Je hebt op de burcht overzicht op 2/3 van het parcours en dat is wel spectaculair."

Er is bovendien nog een extra afdaling in het parcours gekomen. "Misschien dan toch iemand die in het water rijdt", lacht de Nederlander. "Het was vorige keer al heel goed, dus ik kijk er al naar uit om terug te komen. Dat het mijn 30e zege kan worden? Het zou heel mooi zijn, dus we gaan daar in ieder geval vol voor", besluit van der Poel.

Reacties 19709 reacties

Gerelateerd nieuws