Veldrijden

Ploegleider Niels Albert over voorjaar Wout Van Aert: "Ik zie één klassieker waar hij moet proberen om een resultaat te rijden"

Ploegleider Niels Albert over voorjaar Wout Van Aert: "Ik zie één klassieker waar hij moet proberen om een resultaat te rijden"

Wout Van Aert zijn veldritseizoen zit er helemaal op, waardoor hij zich volledig kan focussen op zijn eerste klassieke voorjaar op de weg. Ploegleider Niels Albert tempert de verwachtingen.

Met nog anderhalve week voor de Omloop is de voorbereiding zeker niet ideaal. "Morgen (woensdag) vertrekt Van Aert trouwens naar Mallorca, waar hij zich voorbereidt op zijn eerste Vlaamse voorjaar", vertelt Albert in HLN. "Samen met verloofde Sarah en voor de gelegenheid haar ouders. Nee, er is niemand van de ploeg mee."

"Hij heeft op dit moment nu eenmaal een eigen planning en de ploeg vertrouwt hem daarin. Wout hoef je niet bij het handje te nemen, hoor. Hij heeft zelfdiscipline zat."

"Verwacht er niet te veel van'

In de Omloop wacht dan zijn grote vuurdoop. "Volgende week zondag is het dan zover: zijn debuut in de Omloop. Verwacht er niet te veel van", blijft Albert voorzichtig.

"Persoonlijk zie ik voor hem één klassieker waarin hij moet proberen een resultaat te rijden: Dwars door Vlaanderen. Een koers van 180 kilometer met een parcours dat hem ligt. Voorts moet hij zoveel mogelijk ervaring opdoen. Parijs-Roubaix? Net als in de Ronde van Vlaanderen moet uitrijden daar zijn doel zijn. Uitrijden en genieten!"

Reacties 3492 reacties

Gerelateerd nieuws