Ploegleider Niels Albert ziet twee oorzaken waarom het toch geen topseizoen was voor Wout Van Aert

Redactie
| 4494 reacties
Ploegleider Niels Albert ziet twee oorzaken waarom het toch geen topseizoen was voor Wout Van Aert

Voor Wout Van Aert zit het veldritseizoen er na vorig weekend helemaal op. Van Aert kon in Lille en Hoogstraten niet meer op het podium eindigen, maar belangrijker: hij verlengde in Valkenburg zijn wereldtitel. Toch kan de wereldkampioen niet van een topseizoen spreken.

Dat weet ook ploegleider Niels Albert. "Met de Belgische en wereldtitel kleurde hij zijn seizoen", stelt Albert in zijn column in HLN. "Maar tezelfdertijd kunnen we niet anders dan bekennen dat Wout de voorbije winter iets te weinig heeft gebracht. De regelmaat was er, maar een aantal extra overwinningen hadden het nog mooier gemaakt. Nu is de stand 28-9 in het voordeel van Mathieu van der Poel. Dan kan je niet spreken van een topseizoen."

Van der Poel én hand in eigen boezem

Albert haalt twee oorzaken aan waarom het toch geen topwinter werd. "Persoonlijk zie ik een dubbele oorzaak. Van der Poel zelf is de eerste, uiteraard", aldus Albert. "Voor de tweede moeten we de hand in eigen boezem steken: Wout heeft zich in het laatste deel van vorige zomer iets te veel doelen gesteld."

"Wanneer Van der Poel af en toe eens een meerdaagse reed - ik denk aan de Tour Alsace - om kilometers te malen, wilde Wout de hele zomer scoren. Van de Ronde van België via de Belgische kampioenschappen tot Dwars door het Hageland, de BinckBank Tour en de Schaal Sels. Net iets van het goede te veel. Af en toe eens letterlijk meerijden, had geen kwaad gekund", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties