Veldrijden

Wout Van Aert heeft wakker gelegen na het WK: "Ik wil zo niet aan sport doen, dat zit niet in mij"

Wout Van Aert heeft wakker gelegen na het WK: "Ik wil zo niet aan sport doen, dat zit niet in mij"

Na het wereldkampioenschap in Valkenburg en de derde wereldtitel op rij van Wout Van Aert was er wat te doen over de uitspraken van Adrie van der Poel, die zei dat 'Van Aert nauwelijks ademde'. Van Aert kwam daar maandagavond nog eens op terug.

Van Aert betreurt wat er allemaal werd gezegd. "In eerste instantie zag ik er niet veel erg in", vertelde Wout Van Aert in Van Gils en Gasten. "Plots werd er toch heisa rond gemaakt. Ik houd me niet bezig met een schuldige aan te wijzen, maar het is wel mijn naam die in verband werd gebracht met dingen die niet mogen. Ik wil zo niet aan sport doen, dat zit niet in mij."

"Dan vind ik het wel jammer dat dat het nieuws overheerste. Ik heb er wel van wakker gelegen. Ik ben snel emotioneel. Er was ook geen aanleiding toe. Ik won gewoon een koers omdat ik er hard voor gewerkt had. Dan kan je na elke koers zeggen dat iemand gepakt heeft. Het was vrij goedkoop om dat uit de lucht te grijpen."

Woorden verdraaid

Van Aert wilde wel benadrukken dat hij niet kwaad is op Adrie van der Poel. "Ik heb begrepen dat zijn woorden verdraaid zijn, dus ik wil me niet bezighouden met een schuldige aan te wijzen", herhaalde Van Aert nog eens.

Reacties 2740 reacties

Gerelateerd nieuws