Mathieu van der Poel op zuchtje van mijlpaal: "Met deze conditie moet het normaal gezien lukken om er nog eentje te winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Mathieu van der Poel op zuchtje van mijlpaal: "Met deze conditie moet het normaal gezien lukken om er nog eentje te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft zich nog eens lekker geamuseerd in Middelkerke. De Nederlandse kroonprins van het veldrijden haalde het in de slotmanche van de Superprestige al bij al makkelijk. En dus was er tijd en ruimte om het publiek te verwennen met wat technische hoogstandjes.

"Het was een heel leuk rondje, vrij technisch en met vrij veel plekken waar je je ding kon doen. Of ik het in de openingsronde bewust rustig aanpakte? Ik was niet super weg en dan heeft het niet veel zin om te gaan inhalen op plaatsen waar dat haast niet kan. Ik probeerde mijn tijd te pakken om mijn voorgangers in te halen en dat op plaatsen waar weinig risico mee gemoeid was."

"Lullige" valpartij

Uiteindelijk knalde Van der Poel toch snel naar de kop van de koers: "Ik reed als enige vlot door die zandstrook, ik had direct het goeie spoor te pakken en ik zag dat Tim Merlier daar van de fiets moest. Dat was meteen ook een beslissend moment."

Zelfs een slippertje kon de Europese en Nederlandse kampioen niet verontrusten: "Ik ging naast de materiaalpost onderuit. ik begon weg te schuiven, wilde mijn voet uit mijn klikpedaal halen, maar die zat iets te strak vast waardoor ik redelijk lullig tegen de grond ging. Ach, dat kan gebeuren."

En dan waren er nog zijn gekke sprongetjes: "Toen ik een eerste keer goed door het zand reed, kwam ik met de nodige snelheid aan de brug en dan vind ik het zelf ook heel leuk om wat jumpjes te doen."

De zegeteller staat nu op 29 zeges, nog eentje te gaan: "Met deze conditie moet dat normaal gezien wel lukken. We gaan gewoon proberen zo mooi mogelijk die wedstrijden af te werken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties