Bereikt Mathieu van der Poel in Hulst de magische grens en doet hij even goed als Sven Nys?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11522 reacties
Bereikt Mathieu van der Poel in Hulst de magische grens en doet hij even goed als Sven Nys?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde van het veldritseizoen nadert (spijtig genoeg) met rasse schreden. De overwinning met het meeste prestige ging in Valkenburg naar Wout Van Aert, maar Mathieu van der Poel domineerde het seizoen. Met vandaag de kers op de taart?

Mathieu van der Poel boekte zaterdag in Middelkerke zijn 29e overwinning van het seizoen, waardoor hij ook helemaal zeker is van eindwinst in de Superprestige. Al was dat natuurlijk al langer duidelijk omdat Van Aert met het oog op de Omloop Het Nieuwsblad zou passen voor de slotmanche van de Superprestige.

Als alles vandaag goed loopt, dan pakt de Nederlander en Europese kampioen normaal gezien in Hulst zijn 30e van het seizoen. En dat zijn toch wel indrukwekkende cijfers. Wout Van Aert moet het dan weer 'slechts' met 9 overwinningen doen.

Even goed als Nys

Indien van der Poel de kaap van de 30 bereikt, dan doet hij even goed als Sven Nys in het seizoen 2006-2007. Ook de 'Kannibaal van Baal' won dat jaar 30 crossen op een seizoen. Al kan van der Poel het record wel niet overtreffen of breken. Dat staat met 32 stuks nog steeds op naam van ene Roland Liboton. Daarvoor moeten we al terug naar het seizoen 1983-1984.

De kaap van de 30 bereiken is dus een kans die van der Poel niet kan en mag laten liggen. "Het is niet echt een doel op zich om die 30 te halen, maar het zou wel mooi zijn", liet van der Poel enkele weken geleden al verstaan. "Bij de junioren won ik al eens 30 crossen. Het zou mooi zijn om dat opnieuw te kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties