"Eigenlijk wou ik na het WK de fiets op stal zetten... Gelukkig heb ik dat niet gedaan"

Redactie
| 10890 reacties
"Eigenlijk wou ik na het WK de fiets op stal zetten... Gelukkig heb ik dat niet gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een rampseizoen - door een darmschimmel - kreeg voor de jonge Laura Verdonschot dan toch wat extra kleur met een overwinning in Hulst.

"De eerste ronden moest ik echt aanklampen om bij de eersten te blijven", aldus Verdonschot in HNB. "Toen Ellen Van Loy aan de leiding reed, werd de kloof met haar alsmaar kleiner. Ik geraakte tot bij Van Loy en liet haar meteen achter me. Dan moest ik niet meer twijfelen, ik ben vol doorgegaan."

Een darmschimmel speelde haar een groot deel van het seizoen parten. "Ik heb dit seizoen mijn deel wel gehad. Eigenlijk wou ik na het wereldkampioenschap de fiets op stal zetten en rust nemen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan", lachte de renster van Marlux-Bingoal.

Mooi op palmares

"Ik hoop ook nog goed te zijn in Oostmalle, de sluitingscross. Deze overwinning maakt alvast veel goed, al was ik er nooit gerust in. Tot op het einde bleef ik op mijn hoede om geen foutjes te maken. Ik nam ook geen enkel risico meer. Dit mocht ik immers niet meer uit handen geven. Deze zege staat alvast mooi op mijn palmares", besluit Verdonschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties