Geen 20e voor Sanne Cant, maar wel een Belgisch feestje dankzij Laura Verdonschot

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14026 reacties
Geen 20e voor Sanne Cant, maar wel een Belgisch feestje dankzij Laura Verdonschot
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laura Verdonschot heeft de cross in Hulst op haar palmares geschreven. De jonge Belgische van Marlux-Bingoal nam in de slotfase afstand van Ellen Van Loy. Sanne Cant kende na haar zege van zaterdag in Middelkerke een mindere dag en blijft zo steken op 19 overwinningen.

De beste start kwam van Maud Kaptheijns, maar al snel nam haar landgenote Manon Bakker het commando over. Wereldkampioene Sanne Cant leek na haar inspanningen van zaterdag in Middelkerke niet haar dagje te hebben en ook Kaptheijns zakte al snel weg na haar sterke start.

Bakker ging solo, maar bij de achtervolgers gingen de ervaren Van Loy en de jonge Verdonschot in de tegenaanval. Vooraan kwamen er drie leiders, maar even later moest Bakker afhaken. Van Loy kreeg een gaatje op Verdonschot en de Limburgse moest opnieuw achtervolgen.

Toch Verdonschot

Maar in de slotronde ging de renster van Marlux-Bingoal op en over Van Loy. Ze had al snel een voorsprong van 10" te pakken en gaf dat niet meer uit handen. Verdonschot mocht na een moeilijk seizoen het zegegebaar maken in Hulst, Van Loy eindigde knap tweede voor Alvarado.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties