Mathieu van der Poel evenaart het record van Sven Nys na nieuwe demonstratie in Hulst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15116 reacties
Mathieu van der Poel evenaart het record van Sven Nys na nieuwe demonstratie in Hulst
Foto: © photonews

Het is Mathieu van der Poel gelukt in de Brico Cross van Hulst. De Europese kampioen maakte het allesbehalve spannend in de zoektocht naar zijn 30e zege van het seizoen.

Mathieu van der Poel kende net als Tim Merlier een snedige start, maar die laatste moest al snel de rol lossen. Het was echter David van der Poel die er even een koppeltijdrit met zijn jongere broer van leek te maken. Michael Vanthourenhout volgde op enkele seconden en kwam bij David, maar ondertussen was de vogel vooraan al gaan vliegen.

Op naar zijn 30e? Het zag er na 3 rondes alvast goed uit voor de Europese kampioen. In de achtergrond was het wereldkampioen bij de beloften Eli Iserbyt die een dijk van een wedstrijd reed en meedeed voor de 3e plek. Hoe saai de strijd om de overwinning was, hoe spannender het in de slotfase werd om de overige podiumplaatsen.

Spannende strijd om 2e plek

Vanthourenhout moest Sweeck, Iserbyt en Meeusen bij zich dulden. Ondertussen reed van der Poel zonder tegenstand onbedreigd naar zijn 30e van het seizoen. Net voor de slotronde kregen Sweeck en Vanthourenhout een gaatje, maar de West-Vlaming kon het tempo van Sweeck in de slotronde niet aan.

Meeusen overklaste Vanthourenhout nog en kwam na een gevaarlijke afdaling nog bij Sweeck. Die laatste pakte echter nog enkele meters en dat was genoeg voor de tweede plek. Meeusen werd na een tegenvallend seizoen knap derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties