Sven Nys gunt Mathieu van der Poel zijn record: "Als er één renner is die ik het gun... Het is een klasbak"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15837 reacties
Sven Nys gunt Mathieu van der Poel zijn record: "Als er één renner is die ik het gun... Het is een klasbak"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn vandaag gericht op Mathieu van der Poel. De Nederlander kan in de Brico Cross van Hulst de kaap van 30 overwinningen bereiken. En dan zou even goed doen als Sven Nys.

Nys gunt van der Poel het record. "Het zou me niet echt iets doen", aldus Nys bij VTM. "Het doet mij alleen maar beseffen dat dat een zeer straf getal is. Al die wedstrijden die Mathieu heeft afgewerkt... Dat is fenomenaal. Dat zijn gigantisch veel wedstrijden op een seizoen dat alles moet meezitten, dat je de beste moet zijn en dat je niet ziek mag worden."

Bovendien liet Nys net als van der Poel dit jaar toen de regenboogtrui liggen. "In mijn jaren werd ik toen ook geen wereldkampioen. Als er één renner is die ik het gun om het record te breken, dan is het Mathieu wel. Dan is het sowieso dik verdiend."

31 of 32

En Nys verwacht dat de Nederlander het record zal breken. "Ik ga er vanuit dat hij 31 of 32 wedstrijden zal winnen. Dat is uitzonderlijk. Dan moet je een heel jaar op topniveau presteren. Het is gewoon een klasbak. Ik heb daar wel bewondering voor. Zelf geniet ik er nog eens extra van dat ik die 30 gehaald heb. Dan sta je daar nog meer bij stil hoe moeilijk dat is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties