Tom Meeusen in de schaduw van kopman Mathieu van der Poel derde: "Blij dat ik eindelijk het niveau haal waar ik voor werk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14981 reacties
Tom Meeusen in de schaduw van kopman Mathieu van der Poel derde: "Blij dat ik eindelijk het niveau haal waar ik voor werk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was zijn eerste seizoen bij Circus-Corendon, maar geen seizoen om lang te onthouden voor Tom Meeusen. Al kon hij in één van de laatste crossen van het seizoen in Hulst wel nog eens uithalen met een podiumplek.

Meeusen deed nog lang mee voor de tweede plek, maar moest toch nog Laurens Sweeck voor zich dulden. "Het is echt leuk om op het einde van het seizoen er helemaal door te komen", vertelt Meeusen bij VTM. "Ik heb hard gewerkt, maar het vlotte niet. Ik ben blij dat ik eindelijk het niveau haal waar ik voor werk."

"Ik had al veel gegeven om naar die tweede plek te rijden. Ik wilde mezelf even rust gunnen, maar dan kwam die strijd voor de tweede plek. Of ik nu tweede of derde word, dat maakt niet uit. Ik ben gewoon blij dat ik op één van die trapjes sta."

Moeilijk seizoen

Dan toch een mooi einde van het seizoen voor de ploegmaat van Mathieu van der Poel. "Mathieu en David vliegen rond bij onze ploeg, ook de beloften en dames deden het erg goed dit seizoen. Voor mij liep het niet, dat was wel moeilijk. Volgende winter zal ik het beter aanpakken. Ik moet gewoon proberen om fris aan de crossen te verschijnen en dan kan ik mijn prijzen misschien wel rijden", aldus Meeusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties