Beloftenwereldkampioen verrast bij de profs met 4e plek in Hulst: "Op laatste ronde na heel content"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1688 reacties
Beloftenwereldkampioen verrast bij de profs met 4e plek in Hulst: "Op laatste ronde na heel content"
Foto: © photonews

Voor Marlux-Bingoal zat er in de Brico Cross in het Nederlandse Hulst geen podium in. Eli Iserbyt werd knap vierde tussen al het geweld bij de profs, terwijl Michael Vanthourenhout het met een vijfde plek moest doen.

Nét geen podium dus voor de wereldkampioen bij de beloften. Al reed hij een verdienstelijke race. "Het was een beetje op", bekende Iserbyt bij zijn team. "Dat is het verschil tussen beloften en profs. Daarin ga ik nog moeten verbeteren. Gisteren bracht niet echt wat ik had verwacht, maar daardoor zat er vandaag iets meer in. Ik wilde tonen wat ik waard ben tussen de profs, en op de laatste ronde na ben ik heel content."

"Ik heb me een beetje opgeblazen"

Voor de zilveren plak op het WK in Valkenburg werd het een vijfde plek. Vanthourenhout kwam in het begin vooraan nog aansluiten bij Mathieu en David van der Poel, maar zakte daarna een beetje weg. "Ik was nooit echt mee voorin. Eerst was het achtervolgen op de twee Van der Poels, toen ik erbij kwam liet David het gaatje vallen en moest ik achtervolgen op Mathieu."

"Dat ging echt heel snel. Ik heb me een beetje opgeblazen, moest me dan een ronde 'herzetten', maar dat ging veel te traag. Ik moest me zelfs nog haasten om vijfde te blijven", aldus de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties