Veldrit van komende woensdag in Waregem pakt uit met gloednieuw concept: 'Hold your Horses'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2781 reacties
Veldrit van komende woensdag in Waregem pakt uit met gloednieuw concept: 'Hold your Horses'
Foto: © photonews

Komende woensdag staat in Waregem de Soudal Cyclocross Masters op het programma. En de organisatie pakt uit met een gloednieuw concept als opwarmer voor de wedstrijd: 'Hold your Horses'.

De voorbije jaren stond er in Waregem een tijdrit en estafette op het programma, maar dat concept werd vervangen, laat de organisatie weten. Bij Hold your Horses moeten de renners zich allemaal positioneren aan het begin van de laatste rechte lijn. Wanneer het startschot weerklinkt, moeten alle renners zo lang mogelijk proberen te surplacen tussen de start en de aankomstlijn.

Rondje van 1 kilometer

De regels zijn simpel: de renner die met zijn voet de grond raakt of de nadars vastneemt, wordt gediskwalificeerd. Na verloop van tijd - de renners zijn niet op de hoogte wanneer - weerklinkt het tweede startschot en moeten de renners een kort rondje van ongeveer een kilometer lang door het park rijden.

De renners die zo dicht mogelijk bij de streep kunnen surplacen, hebben dus een voordeel op de rest van het pak. Bij de mannen wordt er in twee 'waves' gereden. Daarna is er nog een finale. Bij de vrouwen is er meteen een finale. 's Avonds worden dan ook nog de (kortere) crossen zelf gereden bij mannen en vrouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties