Klaas Vantornout voor zijn afscheidsweekend als crosser: "Nog altijd evenveel plezier als in begin, alleen jammer dat conditie rotslecht is"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Klaas Vantornout voor zijn afscheidsweekend als crosser: "Nog altijd evenveel plezier als in begin, alleen jammer dat conditie rotslecht is"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend zet Klaas Vantornout definitief een punt achter zijn veldritcarrière. De 35-jarige West-Vlaming kijkt alvast uit naar zijn laatste rondjes in Lebbeke en Oostmalle, al verwacht hij er op sportief vlak niet al te veel meer van. Een resultaat is van ondergeschikt belang. Hij wil genieten

Hoe heeft de immer noeste Klaas Vantornout zich eigenlijk voorbereid op dat slotweekend? "Ik heb altijd gezegd dat ik hard zou werken tot de laatste dag van mijn carrière en dat heb ik ook gedaan. Ik cross nog altijd met evenveel plezier als in het begin van mijn wielerloopbaan."

Genekt door griep

Vantornout is evenwel nuchter genoeg om te beseffen dat eindigen op een sportief hoogtepunt niet tot de mogelijkheden behoort. Zijn gezondheid liet hem namelijk niet voor het eerst in de steek: "Het is wel jammer dat mijn conditie op dit moment heel slecht is. Twee weken geleden kreeg ik af te rekenen met griep, daardoor is het zoeken naar de goeie vorm. Nu ja, niet dat ik er op dit moment nog echt wakker van lig, maar ik had toch liever een betere conditie gehad om te eindigen. Enfin, het is nu zo", vertelt hij aan Wielerkrant.

Verwacht dus geen klinkende prestaties meer van de afzwaaiende ancien van Marlux-Bingoal: "Daar ben ik niet meer mee bezig. Sinds mijn ziekte ben ik al blij dat ik erbij ben. In Middelkerke was het afzien en genieten tegelijk. Ik ben blij dat ik al die crossen nog kan rijden, maar ik mag geen resultaat verwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties