Sven Nys duidelijk: "Het is nodig dat we Thibau wat tegengas geven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Sven Nys duidelijk: "Het is nodig dat we Thibau wat tegengas geven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo vader zo zoon, zeggen ze dan. Het is de droom van Thibau Nys om in de voetsporen te treden van vader Sven, één van de meest succesvolle veldrijders ooit. Al moet zijn vader hem af en toe afremmen.

"Het is belangrijk om met een 15-jarige ook over andere dingen dan koers te praten", opent Sven Nys in de Bende van Annemie. "Ik heb bewust gekozen om tijdens de krokusvakantie, een drukke periode in het seizoen, bewust de fiets aan de kant te laten en met het gezin te gaan skiën. Het is nodig dat we wat tegengas geven, want in zijn hoofd telt er slechts één ding en dat is wielrennen."

Was die aandacht in 'DNA Nys' dan goed? "Het zal hem niet veranderen, want hij is het gewend om met aandacht om te gaan. HIj kent dat wel. Maar het is vooral belangrijk dat wij aan de buitenwereld tonen hoe we dat aanpakken. Bij voetbal- of wielerwedstrijden willen de ouders veel meer dan een kind dat ze een kampioen worden. Die druk op hun schouders is soms pijnlijk om te zien."

Puberteit

Sport kan volgens Nys belangrijk zijn tussen voor de relatie tussen ouders en kind. "Puberteit en ouders vallen soms moeilijk te combineren, maar dat kan door sport wel", aldus Nys. "Thibau fietst door zijn puberteit heen en dat kan de band tussen ouders en kind versterken. Er wordt in 'DNA Nys' goed weergegeven dat er nog belangrijkere dingen in het leven zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties