Veldrijden

Van der Poel maakt indruk: "Van die vervelende startplaats ben ik al af"

Van der Poel maakt indruk: "Van die vervelende startplaats ben ik al af"

Ondanks een miserabele startpositie, plek 47, knalde Mathieu Van der Poel naar een vierde plek in de Wereldbeker mountainbike in het Zuid-Afrikaans Stellenbosch. Wat een prestatie.

Van der Poel knalde in één ronde van plaats 47 naar plaats 15. "Ik had geen andere optie", aldus de Nederlander in Het Laatste Nieuws. "Ik moest koste wat kost zo snel mogelijk voorin geraken. Anders kom je op de vele singletrackstroken vast te zitten achter andere renners en zie je machteloos toe hoe de toppers verder wegrijden."

Binnen twee maanden meedoen voor winst -Mathieu Van der PoelDeel deze quote:

"Of ik met een betere startpositie wel had kunnen meedoen voor het podium? Absoluut. Uiteindelijk ben ik toch twee ronden op vijftien seconden van Schurter en Gaze (de uiteindelijke winnaar) blijven hangen, terwijl ik al enorm veel kruit verschoten had. Dus ja, er zat meer in."

"Maar dat stemt me dan weer hoopvol voor de toekomst. Van die vervelende startplaats ben ik de komende wedstrijden verlost. Pas over twee maanden staan de volgende Wereldbekers op de agenda. Daar hoop ik wel mee te doen voor winst."

Reacties 17 reacties

Gerelateerd nieuws