Marlux-Bingoal gaat voor andere aanpak dan de voorbije jaren: "Wie geen goeie basis legt in de zomer, ..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Marlux-Bingoal gaat voor andere aanpak dan de voorbije jaren: "Wie geen goeie basis legt in de zomer, ..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De start van het nieuwe veldritseizoen is nog ver weg, maar toch zijn de crossers van Marlux-Bingoal al druk in de weer met de voorbereidingen op de winter. Momenteel is de ploeg van Jurgen Mettepenningen op stage in het Spaanse Calpe. Maar de aanpak is toch wat gewijzigd.

De stage verloopt volgens ploegleider Gianni Meersman vlot. "Super. Iedereen is op een goed niveau naar de stage gekomen", vertelt Meersman bij zijn ploeg. "De jongeren houden goed stand. De sfeer is heel goed: zolang er gelachen en gezeverd wordt aan de tafel, zit het goed."

"Het weer is ondanks de mindere voorspellingen goed. En het parcours, dat is niet te vergelijken met dat in Mallorca: het gaat de hele tijd omhoog of omlaag. De komende dagen wordt het parcours van onze ritten dag per dag lastiger."

"Het wegprogramma van dit jaar valt niet te vergelijken met het vorige"

De voorbereiding ziet er helemaal anders uit dan de voorbije jaren. Met veel rittenkoersen en weinig kermiskoersen. "Wie geen goeie basis legt in de zomer, kan in de winter geen vijf maand op hoog niveau blijven presteren", vervolgt de West-Vlaming. "Het wegprogramma van dit jaar valt niet te vergelijken met het vorige."

"We wisselen koersen tussen de profs af met wedstrijden bij de beloften en eliterenners zonder contract. Bij die laatste kunnen we ons tonen en meedoen voor de prijzen, bij de profs kunnen de voetjes weer op de grond worden gezet, zodat de renners zien dat ze hard moeten blijven werken", aldus Meersman nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties