"Het veldrijden staat op een kruispunt en moet oppassen dat ze geen slachtoffer wordt van eigen populariteit"

Redactie
| 7 reacties
"Het veldrijden staat op een kruispunt en moet oppassen dat ze geen slachtoffer wordt van eigen populariteit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wouter Vandenhaute is vanaf volgend seizoen ook actief in de veldritwereld. De Belgische ondernemer neemt met Flanders Classics de Superprestige over. Veranderingen op korte termijn zullen er nog niet zijn, maar Vandenhaute denkt wel na over de toekomst.

Vandenhaute wil nog geen uitspraken doen over hoe het op lange termijn verder moet met de cross. "Dat zou ongepast zijn", klinkt het in HLN. "De Superprestige is een sterke organisatie: het is niet aan mij om al meteen grote plannen te gaan ontwerpen of wilde ideeën te lanceren. Eerst trappen, dan klappen."

Al beseft de ex-journalist dat er iéts moet veranderen. "Het veldrijden staat op een kruispunt", vervolgt Vandenhaute. "Je kan niet naïef zijn, je voelt aan alles dat er verandering op til is. De veldritsport heeft sterke wortels in Vlaanderen, maar moet oppassen dat ze geen slachtoffer wordt van haar eigen populariteit."

Overkill? 

"Met steeds meer wedstrijden die steeds vaker live op tv worden uitgezonden, dreigt een overkill. Omgekeerd stelt het veldrijden in het buitenland weinig voor. Dat is jammer. Ik denk niet dat het goed is om koppig je ding te blijven doen wanneer alles rond je evolueert", besluit Vandenhaute. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties