Veldrijdster Jolien Verschueren openhartig over chemo: "Als ik twee keer de Koppenberg kan winnen, dan dit ook"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Veldrijdster Jolien Verschueren openhartig over chemo: "Als ik twee keer de Koppenberg kan winnen, dan dit ook"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het werd een absoluut rotjaar voor Jolien Verschueren. Na haar sleutelbeenbreuk moest ze plots geopereerd worden aan een hersentumor. Ze praat bij Sporza over haar herstel.

"Mijn lichaam verdraagt de therapie vrij goed en ikzelf heb er ook niet zoveel hinder van. Ik zie veel patiënten die enorm vermoeid zijn, terwijl dat bij mij goed meevalt. Ik heb zelfs de moed en energie om nog wat te sporten", aldus Verschueren die het wel zag aankomen.

"Ik wist al jaren dat er iets in mijn hoofd zat en liet het daarom geregeld controleren. Het was schrikken toen de dokters me zeiden dat het gezwel gegroeid was en operatief moest verwijderd worden. Dan weet je dat het ernstig is."

Kwaadaardig

De tumor bleek uiteindelijk kwaadaardig. "Een eerste chemokuur volgde, die op 22 juni wordt afgerond. Nadien volgen een paar recuperatieweken om daarna nog enkele blokken van afwisselend zware chemobehandelingen en rust te ondergaan."

Ze trekt zich op aan de steun die ze krijgt. "Ik krijg geregeld een kaartje of een mailtje, dat apprecieer ik wel. Op stage hadden enkele ploeggenoten een tof muziekje opgenomen. Daarin zeiden ze me dat als ik twee keer de Koppenberg kan winnen, ik ook dit zal overwinnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties