Brico Cross voert volgend veldritseizoen opmerkelijke wijziging door

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Brico Cross voert volgend veldritseizoen opmerkelijke wijziging door

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tot vorig cross-seizoen moesten de beloften in de Brico Cross altijd hun mannetje staan bij de profs, maar daar stapt de organisatie volgend seizoen van af. De beloften krijgen in vijf Brico Crossen hun eigen wedstrijd.

Dat heeft Vzb SportIDee, overkoepelend organisator van de Brico Cross, dinsdag bekendgemaakt. Zo wil het de jongeren meer mogelijkheden bieden om met elkaar in de strijd te gaan. En dus zullen in Geraardsbergen, Ronse, Lokeren, Essen en Hulst de beloften hun eigen wedstrijd rijden. 

UCI-ranking

"De voorbije maanden klopten een aantal jonge beloften bij ons aan", vertelt Chris Mannaerts. "Door de Amerikaanse wereldbekermanches duurt het straks wel heel lang, vooraleer die jongens zich in rechtstreekse duels kunnen meten met hun leeftijdsgenoten. Bovendien geen evidentie voor de allerjongsten onder hen - die zijn amper 18 - om punten te sprokkelen voor de o zo belangrijke UCI-ranking."

En dus werd er begrip getoond voor de wensen van de beloften. "Na overleg met onze plaatselijke organisatoren, hebben we beslist aan hun wensen tegemoet te komen", gaat Mannaerts voort. "Met Geraardsbergen (16 september), Ronse (7 oktober) en Lokeren (13 oktober) krijgen de beloften alvast drie extra confrontaties vroeg in het seizoen. Ook in Essen (8 december) en Hulst (17 februari) wordt een U23-wedstrijd aan het programma toegevoegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties