"Moest ik nu opnieuw tweede worden op het WK, dan zou ik daar meteen voor tekenen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Moest ik nu opnieuw tweede worden op het WK, dan zou ik daar meteen voor tekenen"
Foto: © photonews

Alle ogen zijn natuurlijk gericht op de Europese kampioenschappen van deze week, maar binnen een dikke maand beginnen de veldrijders ook aan hun nieuwe seizoen. Michael Vanthourenhout kende een zorgeloze voorbereiding en hoopt nog beter te doen dan vorig jaar.

Het is begin augustus snikheet in België, maar toch is trainen een must als je half september sterk voor de dag wilt komen in het veld. "Ik ben vanmorgen al gaan trainen, maar nu probeer ik zo veel mogelijk schaduw op te zoeken", lacht Michael Vanthourenhout in gesprek met Wielerkrant.be.

"Ik ben 2,5 uur gaan trainen. Tegen dat de zon hard scheen, was ik al terug. Het warme weer stoort mijn voorbereiding niet. De basis moet worden gelegd. Ik ga regelmatig in het bos rijden, waar het koeler is. Daar kan ik ook mijn techniek bijschaven."

Andere aanpak op de weg

Voor de renners van Marlux-Bingoal zag het wegseizoen er anders uit. Er werd vooral op een hoger niveau gekoerst. Met dank aan de inbreng van ploegleider Gianni Meersman. "We hebben met de ploeg een heel ander programma gereden dan anders. De wegkoersen waren op een hoger niveau, waardoor we sterker worden. Boucles de la Mayenne is toch een rittenkoers van een redelijk niveau."

Klaar is de West-Vlaming nog niet voor het nieuwe seizoen, maar er is nog tijd. "Eigenlijk komt het seizoen al heel vroeg, zeker met die Wereldbekers in Amerika. En zeker met het weer dat ze nu geven. Al is dat natuurlijk voor iedereen hetzelfde", aldus Vanthourenhout. "Ik ben nog niet volledig klaar, maar ik heb er toch al veel voor gedaan. Nu ligt de focus vooral op meer crossen."

Vorig seizoen was het hoogtepunt van zijn seizoen een zilveren plak op het WK in Valkenburg. "Of ik dat voor iets zou inruilen? Moest ik nu opnieuw tweede worden op WK, dan zou ik er meteen voor tekenen", lacht hij. "Ik hoop nog constanter te worden en nog meer op het podium te staan. En graag nog enkele procentjes verbeteren", besluit Vanthourenhout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties