Mathieu van der Poel is al bezig met de toekomst: "Beperken tot 10 crossen per jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Mathieu van der Poel is al bezig met de toekomst: "Beperken tot 10 crossen per jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel pakte afgelopen zondag nog een zilveren medaille op het EK in Glasgow. Hij kan het dus op de weg, de crossfiets en op de mountainbike. Maar vanaf 2020 zal hij stilaan afbouwen met veldrijden.

Dat vertelde Mathieu van der Poel in een gesprek met het Nederlandse Helden. Het interview werd afgenomen voor de jongste van de broers zijn contract bij Corendon-Circus verlengde. Enige tijd geleden was er nochtans al interesse van Team Sky voor de Europese kampioen veldrijden. 

10 crossen per jaar

"Maar ik heb nog geen behoefte om van ploeg te veranderen. Ik zit goed bij Corendon-Circus", zegt de nog altijd maar 23-jarige van der Poel. "De komende jaren combineer ik het veldrijden met mountainbiken en de weg. Na de Spelen van Tokio zal ik blijven veldrijden, maar dan beperk ik het denk ik ook tot een stuk of tien crossen per jaar."

Vanaf 2020 zal de Nederlander dus eindelijk de smeekbede van heel wat mensen verhoren om meer op de weg te fietsen. "Zoals het er nu naar uitziet, zal ik me dan meer op de weg concentreren. Bij welke ploeg, dat weet ik nog niet", aldus van der Poel, die zijn lot tot 2023 aan zijn Belgische werkgever verbond. Volgend jaar proeft van der Poel wellicht al van wedstrijden zoals de E3 en Gent-Wevelgem. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties