Sven Nys en Telenet Fidea nemen vroegtijdig afscheid van absolute goudhaantje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Sven Nys en Telenet Fidea nemen vroegtijdig afscheid van absolute goudhaantje
Foto: © photonews

Na een klein jaar komt er al een einde aan de samenwerking tussen de Telenet Fidea Lions en Tom Pidcock. De jonge Brit, één van de grootste talenten op de weg en in het veld, stapt over naar een nieuwe Britse formatie.

Zo was het een kort avontuur van Pidcock bij de ploeg van Nys. "Ik wil iedereen van de Telenet Fidea Lions bedanken voor alles wat ze de afgelopen winter voor me hebben gedaan", vertelt Pidcock in een reactie bij de ploeg. "Tijdens mijn maanden bij het team heb ik waardevolle ervaringen opgedaan en mooie resultaten neergezet. Maar een mooi aanbod van een Brits cyclocross team kan ik niet zomaar naast me neerleggen."

'Niet tegenhouden'

Sven Nys pronkte nog met de transfer van het Britse toptalent. Maar nu neemt hij dus vroegtijdig afscheid van Pidcock. "Van bij de eerste gesprekken met Tom wisten we hoe hij zijn carrière zou willen opbouwen en dat hij een renner is die gegeerd is door WorldTour-teams", aldus Nys.

"Het afgelopen jaar hebben we op een fijne manier samengewerkt en het liefst hadden we dat nog een jaar langer gedaan. Maar wanneer een team van die allure hem een aanbod doet, dan willen we Tom niet tegenhouden", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties