OFFICIEEL: Belgische rondehoop Laurens De Plus vertrekt bij Quick-Step Floors: "Een unieke kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
OFFICIEEL: Belgische rondehoop Laurens De Plus vertrekt bij Quick-Step Floors: "Een unieke kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar is nu ook officieel bekendgemaakt. De jonge Laurens De Plus verlaat Quick-Step Floors na dit seizoen en gaat in Nederland aan de slag.

De bijna 23-jarige De Plus heeft een contract van twee seizoenen getekend bij het Nederlandse LottoNL-Jumbo. "Ik denk dat dit een ideale ploeg voor mij is", zegt hij in een eerste reactie. "Team LottoNL-Jumbo heeft bewezen goed te werken met jongeren en ze verder te kunnen ontwikkelen."

"Het gaf moraal hoe ik de ploeg in de Tour zag rijden. Dit is voor mij een unieke kans om me verder te ontwikkelen en me later hopelijk ook zo te tonen in grote rondes. Ook de goede teamsfeer bij Team LottoNL-Jumbo vind ik heel belangrijk", aldus de Ninovieter. 

'Nieuwe generatie kopmannen'

Ook ploegleider Merijn Zeeman is verheugd met de komst van het rondetalent. "We willen graag de grootste talenten binnen onze ploeg hebben en we scouten daarom intensief in de leeftijdscategorie van 22 tot 25 jaar", klinkt het.

"Dat is de nieuwe generatie kopmannen. We gaan jongens als Laurens in dat proces geleidelijk begeleiden: van ondersteuning van onze huidige kopmannen tot mogelijkheden om zelf het leiderschap te dragen", besluit Zeeman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties