Zesvoudig Belgisch kampioen veldrijden krijgt rijverbod na whisky te veel op

Redactie
| 11 reacties
Zesvoudig Belgisch kampioen veldrijden krijgt rijverbod na whisky te veel op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tussen 1963 en 1973 werd hij zes keer Belgisch kampioen en één keer wereldkampioen veldrijden. Albert Van Damme is één van de grootste crossers uit de Belgische geschiedenis. Al kwam de 'Leeuw van Laarne' nu ook minder positief in het nieuws.

Van Damme heeft van de politierechter een geldboete en een rijverbod gekregen. In 2016 pleegde hij vluchtmisdrijf na een aanrijding waarbij hij de autospiegel van een vrouw had geraakt. Van Damme had het niet door, de vrouw in kwestie kon hem doen stoppen. Alles verliep normaal, tot de bestuurster van de andere auto zich liet overhalen om de politie erbij te halen.

"Het was al laat en hij had net zijn slaapmedicatie genomen en twee whisky’tjes gedronken. Vanaf dan is alles jammer genoeg geëscaleerd", citeert Het Nieuwsblad de advocate van Van Damme. 'Berten' wilde niet meewerken en weigerde te blazen. Daarna liep het uit de hand en moest Van Damme in een cel worden gestoken om te kalmeren. 

Rijverbod en boete

Van Damme kreeg uiteindelijk een rijverbod van 72 dagen en een boete van 4.800 euro, waarvan de helft met uitstel. Volgens zijn advocate is er echter geen sprake van een alcoholprobleem. 

"Het gaat om een geïsoleerd geval. Zijn uitstekende gezondheid wordt bevestigd door verschillende medische verslagen. Hij is tot op vandaag een straffe meneer en is een voorbeeld geweest voor de jeugd en de maatschappij. Tot op vandaag geniet hij nog steeds heel veel aanzien", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties