Veldrijden

Jolien Verschueren heeft nog een lange weg te gaan na hersentumor: "Ik heb goede en slechte dagen"

Jolien Verschueren heeft nog een lange weg te gaan na hersentumor: "Ik heb goede en slechte dagen"

Zondag wordt in Geraardsbergen de aftrap van het nieuwe veldritseizoen gegeven, maar dat zal zonder Jolien Verschueren zijn. De veldrijdster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice herstelt nog steeds van een hersentumor.

In april van dit jaar werd er bij Verschueren een gezwel in de hersenen ontdekt. Het gezwel werd verwijderd, maar bleek kwaadaardig te zijn. Daarna volgde een chemobehandeling. En het einde is nog niet in zicht. "Ik heb nog een chemobehandeling van elf maanden voor de boeg", vertelt de ex-winnares van de Koppenbergcross in Het Nieuwsblad.

"Ik heb dus nog een lange weg te gaan, maar ik ben hoopvol. Het valt voorlopig in de gegeven omstandigheden ook mee. Ik lig niet ganse dagen in de zetel en ben ook niet extreem moe. Ik ga al eens een wandeling maken of een toertje fietsen. Of ik lees een boek want ik ben ook thuis van school", aldus de deeltijds kleuterleidster. 

Verschueren nam zelfs al deel aan een mountainbikewedstrijd. "Gewoon het gevoel om er aan de start te staan doet me goed. Maar meedoen is hier uiteraard het belangrijkste. Op sportief vlak moet ik me geen begoochelingen maken", aldus Verschueren, die nog niet weet of ze dit seizoen daadwerkelijk in actie zal komen op het hoogste niveau.

B-cross rijden

"Ik kan op dit moment geen voorspellingen doen. Ik heb goede en slechte dagen. Ik hoop dat ik op termijn eens een B-cross kan rijden. Dat zou voor mezelf al een grote overwinning betekenen. Maar dan moet dit ook verantwoord zijn", zegt ze. 

"Ik cross enorm graag. Het is een deel van mijn leven geworden, maar nu heb ik geleerd dat er meer is in het leven dan alleen maar het veldrijden. En de steun die ik van mijn familie, school, supporters maar uit alle uithoeken mag ontvangen, verplicht me om positief vooruit te durven kijken. Of ik van plan ben om naar een veldrit te gaan kijken? Neen, dat ga ik mezelf niet aandoen", besluit Verschueren. 

Reacties 25 reacties

Gerelateerd nieuws