Kevin Pauwels denkt aan afscheid: "Dit zou wel eens mijn laatste winter kunnen zijn"

Redactie
| 25 reacties
Kevin Pauwels denkt aan afscheid: "Dit zou wel eens mijn laatste winter kunnen zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is het seizoen van de waarheid voor veldrijder Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal). Nadat het vorige seizoen op een teleurstelling was uitgedraaid, wil hij aan de zijde van oude coach Peter Hespel opnieuw zijn niveau van weleer benaderen.

"Het is er niet gemakkelijker op geworden", vertelt Pauwels in gesprek met WielerFlits. "Van Aert en van der Poel steken er bovenuit, maar ook achter hen ligt het niveau immens hoog. Of ik zondag in Geraardsbergen met vertrouwen aan de winter begin? Ik weet het eigenlijk niet. Op training moet ik harken om mijn ploegmaats te volgen. Een echt positief signaal vind ik dat niet. Maar ik zal mijn best doen."

Pauwels kon vorig jaar geen enkele cross winnen. Teammanager Jurgen Mettepenningen vertrouwde ons toe dat hij de situatie van Pauwels jaar per jaar zal bekijken. "Kevin zit in de fase van zijn carrière waar alles goed bekeken wordt. Hij mag niet de fout maken om té lang te blijven", vertelde hij in dit interview

En ook Pauwels heeft dus al eens nagedacht over zijn afscheid van de veldritsport. "Zeker weten. Dit zou trouwens wel eens mijn laatste winter kunnen zijn. Ik hoop dat het allemaal meevalt, en ik nog langer in het peloton kan blijven. Maar als ik straks opnieuw geen rol van betekenis kan spelen, dan hoeft het voor mij allemaal niet meer. Ik heb geen zin om aan te modderen", is de introverte Pauwels duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties