Nieuwe veldrit in Brussel krijgt een bijzonder opmerkelijke locatie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nieuwe veldrit in Brussel krijgt een bijzonder opmerkelijke locatie

Brussel heeft vanaf dit seizoen een veldrit in de aanbieding. Op zondag 6 januari vindt er de Brussels Universities Cyclocross plaats. En die gaat door op de terreinen van de VUB en de Franstalige tak ULB.

De Brussels Universities Cyclocross wordt de zevende manche in de DVV Verzekeringen Trofee. Over de locatie bestond nog enige twijfel, maar ondertussen werd de knoop doorgehakt. De gloednieuwe cross gaat door op de terreinen van de VUB en de ULB en neemt op de kalender de plaats in van de Soudal Classics in Leuven, die eind februari doorgaat. 

Uniek

"Je kan deze nieuwe cross een beetje vergelijken met een parkcross, maar dan wel met aanwezigheid van indrukwekkende gebouwen", aldus ex-crosser Erwin Vervecken van organisator Golazo. "Het wordt iets unieks op 6 januari."

"Dankzij de aanwezigheid van heel wat schuine vlakken kunnen we op de campussen van de VUB en ULB een mooi parcours uittekenen. De passage aan de bekende trappenpartij aan de cafetaria van de VUB kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, wel eens het sleutelmoment worden tijdens de wedstrijd", besluit Vervecken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties