Veldrijden

Thibau Nys klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille veldritcarrière: "Het wordt sowieso geen simpel seizoen"

Thibau Nys klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille veldritcarrière: "Het wordt sowieso geen simpel seizoen"

Ook voor Thibau Nys staat het nieuwe veldritseizoen voor de deur. De zoon van 'Kannibaal' Sven Nys rijdt dit seizoen niet meer bij de nieuwelingen, maar wel bij de junioren. "Ik ga mijn stinkende best doen", klinkt het strijdvaardig.

Thibau Nys kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ik heb héél veel zin", aldus de jongste Nys in HLN. "Ik maak de overstap naar de junioren en daarin neem ik het op tegen kerels die een jaar ouder zijn dan ik."

Een makkie wordt het dus zeker niet voor de renner van het AA Drink Jongerenteam. "Het wordt sowieso geen simpel seizoen, maar ik ga wel mijn stinkende best doen. Ik kan nog niet echt zeggen waar ik sta tegenover de rest, maar ik reken wel op enkele overwinningen."

Veel fans

Aan zijn fans ligt het zeker niet. Nys heeft al heel wat fans die hem elke cross komen aanmoedigen. "Ja, super hé. Een groot deel van de supporters van mijn papa heeft beslist om mij nu te volgen en dat is heel fijn. Op elke cross word ik luidkeels aangemoedigd en dat geeft echt wel een boost. Hopelijk kan ik de fans komend seizoen plezieren met enkele zeges", besluit Nys. 

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws