Wout Van Aert wil geen scenario zoals vorig seizoen: "Ik wil mijn seizoenstart deze keer echt niet missen"

Redactie
| 28 reacties
Wout Van Aert wil geen scenario zoals vorig seizoen: "Ik wil mijn seizoenstart deze keer echt niet missen"
Foto: © photonews

Alle veldritfans zitten ongetwijfeld vol ongeduld te popelen om zondag de crossers opnieuw aan het werk te zien. Eerste afspraak op de agenda is Geraardsbergen. Wout Van Aert wil er meteen staan.

Van Aert heeft er alvast veel zin in. "Terug koersen in de regenboogtrui: dat blijft toch speciaal", vertelt hij in HLN. Ook al is het natuurlijk al de derde regenboogtrui van Van Aert. "Stilaan komt het besef dat dit niet gaat blijven duren. Dus wil ik genieten van elke cross."

Vorig jaar moest Van Aert tot eind oktober (in Ardooie) wachten om een eerste keer het zegegebaar te maken. "Ik wil mijn seizoenstart deze keer echt niet missen", klinkt het vastberaden. "Na Roubaix heb ik een lange rustperiode gehad en daarna heb ik nog relatief weinig gekoerst. Ik zou dus fris aan de winter moeten kunnen beginnen. Zeker veel frisser dan vorige jaren."

Frisser dan vorige jaren

"De overstap van de weg naar het veld is vlot verlopen naar mijn gevoel. Het kriebelde deze zomer om met de crossfiets te beginnen trainen. Ik heb uren in het veld getraind op mijn techniek. Ik heb nog een hoogtestage gedaan en de laatste weken heb ik specifiek op crossinterval getraind. Geraardsbergen is meteen een zware cross en dus een goeie waardemeter voor de conditie", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties