Veldrijden

Extra-sportieve zorgen kosten energie bij Wout Van Aert: "Ik wil hier echt niet aan toegeven"

Extra-sportieve zorgen kosten energie bij Wout Van Aert: "Ik wil hier echt niet aan toegeven"

Met de eerste cross van het seizoen in Geraardsbergen voor de deur, kan Wout Van Aert de extra-sportieve zaken in zijn hoofd even laten voor wat het is. "Natuurlijk kosten die extra-sportieve zaken energie", aldus de drievoudige wereldkampioen.

Van Aert wil niet voor de nieuwe fusieploeg van Nick Nuyens en het Nederlandse Roompot uitkomen. Over zijn situatie is nog steeds weinig duidelijkheid. "Natuurlijk kosten die extra-sportieve zaken energie", aldus Van Aert in HLN. "Maar ik ben geen opgever. Ik wil hier echt niet aan toegeven. Ik heb het hele jaar er alles aan gedaan om al die zaken af te blokken."

Focus

"Ook nu focus ik me op wat ik moet focussen, en dat is presteren. Dat is wat ik wil doen vanaf de eerste wedstrijd", klinkt het. Natuurlijk zijn de ogen in Geraardsbergen op Van Aert gericht. Zeker door het ontbreken van Mathieu van der Poel.

"Ik ben niet anders gewoon tijdens het veldritseizoen. Op dat vlak begint de drukte gewoon een paar weken vroeger dan anders", lacht hij.  "Ik neem aan dat zondag iedereen naar mij zal kijken, zeker door het forfait van Mathieu, en dat iedereen een zege zal verwachten."

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws